Πληροφορίες ομάδας

Η Ε.ΔΥ.ΔΑ αποτελεί μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, εθελοντικής περιβαλλοντικής δράσης, αποτελούμενη από 67 αφοσιωμένα μέλη που συμμετέχουν ενεργά σε διάφορους κρίσιμους τομείς:

Εθελοντική Πυροπροστασία Δασών: Η πρωταρχική μας αποστολή είναι να προστατεύσουμε τα δάση από τις καταστροφές των δασικών πυρκαγιών μέσω προληπτικών μέτρων και ταχείας απόκρισης.

Δασοπυρόσβεση: Οι άρτια εκπαιδευμένοι εθελοντές μας αναλαμβάνουν δράση, εργάζονται ακούραστα για να περιορίσουν και να σβήσουν τις φλόγες, προστατεύοντας ζωές και περιουσίες.

Αναδάσωση: Κατανοούμε τη σημασία της αναπλήρωσης των δασών μας μετά την καταστροφή. Η Ε.ΔΥ.ΔΑ συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες αναδάσωσης για την αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας και ομορφιάς των τοπίων μας.

Διάσωση – Απεγκλωβισμός: Πέρα από την πυρόσβεση, οι εθελοντές μας εκπαιδεύονται σε τεχνικές διάσωσης και απεγκλωβισμού, διασφαλίζοντας την άμεση και αποτελεσματική βοήθεια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Καιρικά φαινόμενα: Παραμένουμε σε επαγρύπνηση στην παρακολούθηση των καιρικών μοτίβων και φαινομένων που μπορεί να συμβάλλουν σε κινδύνους πυρκαγιάς, πλυμμήρων ή άλλων φυσικών καταστροφικών φαινομένων, επιτρέποντάς μας να αντιμετωπίζουμε προληπτικά πιθανές απειλές.

Ανθρωπιστική Βοήθεια: Σε περιόδους κρίσης, η Ε.ΔΥ.ΔΑ απλώνει χείρα βοηθείας, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια και υποστήριξη στις πληγείσες κοινότητες, ενσαρκώνοντας το πνεύμα της αλληλεγγύης και της συμπόνιας.

Οι εθελοντές μας είναι έμπειροι επαγγελματίες πιστοποιημένοι από τις αρμόδιες αρχές, οδηγούμενοι από ένα κοινό όραμα για την ανιδιοτελή εξυπηρέτηση της χώρας και της κοινωνίας μας.

Η Ε.ΔΥ.Δ.Α. δεσμεύεται για τη διάδοση της γνώσης και την ενδυνάμωση της ενσυναίσθησης της κοινωνίας.

Διοργανώνουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε σχολεία και δημόσιους χώρους, προσφέροντας δωρεάν συμμετοχή σε πολίτες που θέλουν να συμβάλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Μη μένεις θεατής, γίνε εθελοντής!

Για να ενταχθείς στην ομάδα μας, μπορείτε να συμπληρώσετε την Φόρμα Υποψήφιας-ιου

Scroll to Top